Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna www.uagi.fora.pl
kobiecy punkt widzenia
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szybkie i smaczne dania na ciepło
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MalibuBlue




Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wyspy Zielonego Przylądka
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 14:41, 24 Lut 2009    Temat postu:

są są widziałam własnymi gałakami Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hosenka
Moderator



Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 9:31, 25 Lut 2009    Temat postu:

To i ja dodam coś od siebie:

Makaron ze szpinakiem (jeśli ktoś lubi szpinak oczywiście Wink )
Wstawić makaron do gotowania. W miedzy czasie wrzucić na patelnię, czy tez do garnka zamrozony szpinak, dodać łyżeczkę masłą, sól, rozgnieciony czosnek (dodaje smaku szpinakowi). Gdy szpinak się rozmrozi i woda troche odparuje dodać śmietany. Polać sosem ugotowany makaron, można posypać startym żółtym serem i posiekanymi orzechami włoskimi.

(taki sos tez pasuje do naleśników)

Buraki + marchewka
Szybkie, proste i smaczne.
Pokroić buraki (w niezbyt grube kawałki, tak, żeby bez problemu zmiękły) wrzucić na patelnie z masełkiem, pokroić marchewkę, posolić, popieprzyć, povegetować. Dolać troszkę wody żeby się poddusiło. I jak juz buraki beda miękkie - zjeść. Tylko uwaga: danie dosyć syte, więc z ilością nalezy uważać Wink

A'la omlet
w miseczce zmieszać jajko, mąkę, odrobinę mleka, posolić. Dodać co sie ma w lodówce, np: pokrojona cebulę, szynkę, ser żółty, paprykę, pomidora ... i siup na patelnię z rozgrzanym tłuszcz.
Można tez zrobić troszkę inaczej: samo "ciasto" wylać na patelnię, usmazyć z jednej strony, przełozyć na druga stronę. Na tej usmazonej ułożyć warzywa, szynkę, ser, złożyć na pół. Posmazyć jeszcze chwilke i przewrócić na drugą stronę - tak, żeby ser sie rozpuścił a warzywa były ciepłe. Mozna polać keczupem

Warzywa na patelnię juz tu były. Ja dodam tylko ze super są podawane z brązowym ryżem.

Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to napisze [/b]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agabil1
Administrator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 11:22, 25 Lut 2009    Temat postu:

aaa, taki a la omlet-pizza tez gości u mnie
Dodaję pokrojona paprykę, natkę pietruszki, kiełbasę. Wylewam na patelnię, przykrywam pokrywką, po kilku minutach przerzucam na deugą stronę, czasami układam na powierzchni plastry pomidorów, znowu pokrywka a na koniec żółty ser.

Ale zgłodniałam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin