Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna www.uagi.fora.pl
kobiecy punkt widzenia
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Co dziś na obiad?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 9:51, 13 Paź 2009    Temat postu:

U mnie też schabowe dzisiaj, ale po mojemu - posypane tartym serem i ziołami prowansalskimi (+ ziemniaki i surówka z marchewki).
Wczoraj było raczej płono - fasolowa tylko, ale za to w nocy owocnie Wink

Muszę w końcu iść na jakieś zakupy, bo już parę dni w ogóle z domu nie wychodzę przez tą pogodę, a lodówka puuusta.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jotemka




Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 8:08, 15 Paź 2009    Temat postu:

EvA napisał:
U mnie też schabowe dzisiaj, ale po mojemu - posypane tartym serem i ziołami prowansalskimi (+ ziemniaki i surówka z marchewki).
Wczoraj było raczej płono - fasolowa tylko, ale za to w nocy owocnie Wink

Muszę w końcu iść na jakieś zakupy, bo już parę dni w ogóle z domu nie wychodzę przez tą pogodę, a lodówka puuusta.


hehehe Smile



Ja mam korpus z kurczaka i pierś z kaczki więc postanowiłam zrobić rosół na tych mięskach, a pierś dodatkowo poddusić z jabłkami i podać na 2 danie (pierwszy raz to robię Shocked ) z ziemniakami i buraczkami.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:16, 15 Paź 2009    Temat postu:

Mięsko duszone w jabłkach - mniam mniam Laughing

Ja dzisiaj mam: żeberka w miodzie, pieczone ziemniaki i mizeria.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agabil1
Administrator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 11:11, 15 Paź 2009    Temat postu:

normalnie jak czytam Wasze powszechno-tygodniowe obiady to płonę ze wstydu Embarassed Laughing ja tak ambitnie nie działam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:11, 15 Paź 2009    Temat postu:

Żeberka wyszły wyśmienite Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agabil1
Administrator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:19, 15 Paź 2009    Temat postu:

ciiicho niedobra babo Laughing

Ja zrobiłam parówki Embarassed ale mam wytłumaczenie, remont


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:22, 15 Paź 2009    Temat postu:

Hihi, my w czasie remontu żywiliśmy się głównie w McDonaldzie Wink
A paróweczki nie są takie złe, zwłaszcza ze świeżymi bułeczkami, do tego musztarda i ketchup Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agabil1
Administrator



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:23, 15 Paź 2009    Temat postu:

nie było tak źle pieczywo wieloziarniste, musztarda...
Jutro pewnie też parówki W mur


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jotemka




Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 7:44, 16 Paź 2009    Temat postu:

Dziś piątek i pytanie....czy Wy pościcie w piatki? Bo znam ludzi którzy to robią Smile

Dziś wątróbkę wieprzową kupuję! pełna żelaza jest nie Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
katatarzyna




Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 8:11, 16 Paź 2009    Temat postu:

Jotemko, moi rodzice i dziadkowie nie jadają w piątek mięsa, ja kiedy byłam dzieckiem też nie jadłam, ale teraz nie zwracam na to uwagi, w domu oczywiście w piątek mięsa lub wędlin nie uświadczysz, ale poza domem piątek nie przeszkadza mi w jedzeniu mięs

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
antii




Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 303
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 15:12, 16 Paź 2009    Temat postu:

ja nie poszcze, ciężko tak bez mięsa
dzisiaj mam na obiad pierogi z serem i śmietanka Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 16:38, 16 Paź 2009    Temat postu:

Ja też nie zwracam na to uwagi. Dzisiaj np. mam schabowego z ziemniakami i żółtą fasolką.

Antii, smaka mi narobiłaś na te pierogi. Ale muszę zjeść tego schaboszczaka, bo się wala po lodówce od 2 dni Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jotemka




Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 12:24, 22 Paź 2009    Temat postu:

Nie mam dziś pomysłu na obiad Confused
Może po drodze, kupię pare skrzydełek i uduszę z cebulką Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chuda




Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:40, 22 Paź 2009    Temat postu:

Ja kiedyś pościłam w piątki, ale na studiach zmieniłam niektóre swoje nawyki Laughing i nie poszczę już od dość dawna.

Dziewczyny, próbowałyście piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich, przyprawie do kurczaka i musztardzie (wszystko duszone na patelni)?
Moja sis zrobiła to już 2 razy na obiad i normalnie ślinka cieknie już na sam zapach


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 22:20, 22 Paź 2009    Temat postu:

W tym tygodniu kompletnie nie chciało mi się gotować. Dzisiaj odgrzewany krupnik z wczoraj i mięsko od teściowej. Powinnam jeszcze wziąć się za gulasz na jutro bo przychodzą znajomi i nie mam co podać. Miała być lasagne, nawet kupiłam mięso mielone, ale chyba zrobię ją na sobotę Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jotemka




Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 9:55, 24 Paź 2009    Temat postu:

Chuda a jak ma być musztarda? Eva...widzę że lubisz krupniczek Razz
Gulasz mmmm, super z czym podasz? bo ja lubie z kaszą Cool

Dziś robię sos z piersi kurczaka, papryki,cebuli,pieczarek,przypraw i pomidorów, podam go do ryżu Smile pyszoootki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 10:03, 24 Paź 2009    Temat postu:

jotemka napisał:
Chuda a jak ma być musztarda? Eva...widzę że lubisz krupniczek Razz
Gulasz mmmm, super z czym podasz? bo ja lubie z kaszą Cool

Dziś robię sos z piersi kurczaka, papryki,cebuli,pieczarek,przypraw i pomidorów, podam go do ryżu Smile pyszoootki.


Krupnik bardzo lubię i robię jak nie mam nic w lodówce. A kawał kości, włoszczyzna i kasza to zawsze się znajdzie Wink Ale znowu nie dodałam tego serka Sad
Gulasz, a właściwie to zupa gulaszowa mi wyszła Confused podałam z bułeczką bo to tak na kolację miało być.

Chuda też mnie zastanawia ta musztarda - w jakiej ilości i w którym momencie dajesz?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez EvA dnia Sob 10:04, 24 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chuda




Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 10:40, 24 Paź 2009    Temat postu:

Najpierw delikatnie (jak będzie mocno, to wyjdzie mega ostro) obsmarowujemy obie strony fileta przyprawą do kurczaka, a następnie obsypujemy ziołami prowansalskimi (tu ilość już wg uznania), lekko obsmażamy z obu stron, a następnie smarujemy jedną stronę musztardą (najlepiej nie przesadzać z grubością tej warstwy!) i dusimy na patelni, później smarujemy drugą stronę musztardą i też dusimy.

Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 12:02, 24 Paź 2009    Temat postu:

Super przepisik, mam w zamrażarce udka, to może w tym tygodniu zrobię.

Dzisiaj głoduję, muszę jakoś ukarać się za głupotę i naiwność. Chyba zacznę brzuszki Weidera...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chuda




Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 15:01, 24 Paź 2009    Temat postu:

Eva, jak sprawdzisz ten przepis z udkami, daj znać, jestem ciekawa jak wyjdzie. Ja jadłam tylko z filetem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
katatarzyna




Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 18:12, 24 Paź 2009    Temat postu:

u nas dziś na obiad królik
uuuwielbiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chuda




Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:30, 25 Paź 2009    Temat postu:

Ja, co prawda, nigdy nie jadłam królika, ale wiele razy słyszałam, że jest pyszny.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jotemka




Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 7:34, 26 Paź 2009    Temat postu:

Królik jest pyszny Smile ma delikatne białe mięsko, mi najlepiej smakuje duszone z cebulą.
Mój brat ma króliki i czasem coś tam dostanę Laughing

Dziś na obiad? pewnie rosół z wczoraj i może pizzę zrobięSmile Za to jutro zamierzam upiec brzoskwinie w cieście francuskim....bo mam gościa Smile a te ciastka są pyszne i nawet nie zdążę wyciągnąć z blachy i już po nich Cool


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EvA




Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 1050
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 12:14, 26 Paź 2009    Temat postu:

Muszę przyznać, że chyba nigdy nie jadłam królika...

Od tygodnia w ogóle nie mam apetytu. Gotuję na siłę, dla męża Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jotemka




Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 7:08, 27 Paź 2009    Temat postu:

Dziś szef kuchni poleca:
sandacz z surówką coleslaw Cool
i krem z groszku z grzankami Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.uagi.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 3 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin